Pojdi na glavno vsebino

Z RAZGLEDNICAMI PO SLOVENIJI

Teme: Globalno državljanstvo
Ključne besede: Okolje
Nosilec: Osnovna šola Cirkovce
Vodja projekta: Polona Lešnik (polona.lesnik [afna] os-cirkovce.si)
Ciljna skupina: OŠ, 4. - 6. razred

Učenci napišejo vrstnikom razglednico, kjer kratko predstavijo kraj, kjer se šolajo. Tako dobljene razglednice razstavijo in kraje poiščejo na zemljevidu Slovenije.

Učenci (petošolci) pri pouku izdelajo svoje razglednice, kjer kratko predstavijo kraj, kjer se šolajo: zanimivosti, običaje, naravne, kulturne in druge znamenitosti… Tako dobljene razglednice pritrdijo na/ob stensko karto Slovenije. Kraje, od koder so razglednice, iščejo na zemljevidu, si ogledajo spletne strani sodelujočih šol, poiščejo še več zanimivosti o kraju…

S to dejavnostjo učenci ozaveščajo pomen svojega kraja, se zavejo kulturne in druge dediščine, spoznavajo kraje po Sloveniji, lepote svoje domovine in virtualno »obiščejo« šole po Sloveniji.

Projekt v celoti poteka na daljavo od septembra do maja. Prijava poteka v mesecu septembru na naslovu polona.lesnik@os-cirkovce.si. Po prijavi (v začetku oktobra) se izmenjajo naslovi šol, ki v projektu sodelujejo.  

Poročila o dejavnosti se pošljejo do 15. junija na naslov polona.lesnik@os-cirkovce.si, kamor se zapiše:

število in starost učencev, ki sodelujejo v projektu, število poslanih razglednic, priloži se še ena razglednica, ki je bila ustvarjena v ta namen.

Vodje projekta na šoli dobijo potrdilo o sodelovanju v začetku julija.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...