Pojdi na glavno vsebino

Biseri baroka

Teme: Kulturna dediščina, Kulturna raznolikost
Ključne besede: Okolje, Umetnost
Nosilec: Osnovna šola Brežice
Vodja projekta: Martina Suban (martina.suban [afna] guest.arnes.si)
Ciljna skupina: OŠ, 7. - 9. razred

Na Osnovni šoli Brežice si že vrsto let prizadevamo učencem privzgojiti odnos do kulturne dediščine in preteklosti domačega kraja. Zgodbe, ki jih pripovedujejo pročelja mestne arhitekture, grad z baročnimi poslikavami in domišljijski otroški svet nas popeljejo v raziskovanje in pridobivanje novih izkušenj. Pri izvajanju različnih aktivnosti sodelujemo z zunanjimi sodelavci, posamezniki in ustanovami. V šolskem letu 2019/2020 smo v barok "oblekli" ribe in jih razstavili na šolskih hodnikih, v letošnjem šolskem letu pa načrtujemo delavnice v učilnici v naravi, pripravo virtualne razstave in obisk Posavskega muzeja.

Projekt je namenjen povezovanju kreativnih idej sedmošolcev z lokalnim okoljem. Pri tem jim bomo pomagali učitelji tehnike, likovnega pouka, zgodovine in podajšanega bivanja.

Svoje zamisli bodo lahko udejanili na različnih dejavnostih v učilnici v naravi, pripravili zaključno predstavitev izdelkov, raziskovali mesto Brežice in iskali elemente baroka, obiskali delavnico v Posavskem muzeju, ustvarjali na temo, se družili in pridobivali na prečnih veščinah.

Aktivnosti bodo potekale v času pouka v povezavi z ustreznimi vsebinami iz učnih načrtov in pri interesni dejavnosti Unesco skozi celo šolsko leto z zaključkom v mesecu maju.

Skozi projekt bodo učenci pridobili nova znanja o domačem kraju v različnih časovnih obdobjih, spoznali zanimivosti baroka, se povezali medgeneracijsko in na ta način pustili pečat v širši lokalni skupnosti. 

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...