Pojdi na glavno vsebino

Kaj skrivajo naša podstrešja?

Osrednja tema: Trajnostni način življenja
Sorodne teme: Okolje, Vrednote in stališča
Nosilec: Osnovna šola Vincenzo e Diego De Castro Piran
Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola, vrtec

Povezava med različnimi generacijami nas navadno vedno pozitivno preseneti. Postati bogatejši in odgovornejši, pridobiti znanja in izkušnje, širiti obzorja in se obenem zamisliti o naših dejanjih ter njihovih posledicah, o našem obstoju, o naši prihodnosti, o našem planetu. To so bile temeljne ideje, s katerimi smo želeli peko projekta Kaj skrivajo naša podstrešja? spodbuditi učence, njihove družine, lokalno skupnost ... k trajnostnemu razvoju.

Na podlagi pogovora, raziskovanja in opazovanja so učenci spoznavali snovno in nesnovno kulturno dediščino. Učenci so brskali po podstrešjih in/ali spominih svojih staršev, starih staršev, sosedov, prijateljev in znancev, obujali navade in iskali stare predmete ter slednje primerjali z današnjimi. Ob tem so dobili vpogled na spremembe, ki so se skozi desetletja postopno odvijale okoli nas in dodobra spremenile naš način življenja in razmišljanja, spremenile pa so tudi naš življenjski prostor. Učenci so preteklost ponesli v sedanjost in obenem tudi ugotavljali, kako pomemben je naš planet in kako lahko sami s svojim preudarnim ravnanjem vplivamo na ohranjanje slednjega za našo prihodnost. 

Kljub nepričakovani situaciji, ki nam jo je narekoval COVID-19, smo projekt, v katerem so sodelovale OŠ Rodica, OŠ Zreče, OŠ Miren/PŠ Bilje, OŠ Koroška Bela - Jesenice, OŠ Ivana Groharja Škofja Loka in seveda naša šola, uspešno spravili pod streho, načrtovana razstava pa je bila zaradi okoliščin organizirana namesto na Tartinijevem trgu kar v avli naše podružnične enote v Sečovljah, na daljavo pa je potekala še na spletni strani in fb strani naše šole.   

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...