Pojdi na glavno vsebino

Gorniški tabor v vratih

Osrednja tema: Trajnostni način življenja
Sorodne teme: Solidarnost, Vrednote in stališča, Zdrav način življenja, Šport
Nosilec: Osnovna šola 16. decembra Mojstrana
Ciljna skupina:
Notice: Undefined index: targetgroup in /var/www/www.aspnet.si/tpl-compiled/sl/885b19b62507e7246a587cfdf01f3b83c032c29a.file.product.tpl.php on line 112

Notice: Undefined index: targetgroup in /var/www/www.aspnet.si/tpl-compiled/sl/885b19b62507e7246a587cfdf01f3b83c032c29a.file.product.tpl.php on line 113

V letu 2019/20 se je odvijal 25. gorniški tabor.

Učencem je bil že prvi dan tabora atraktiven in zanimiv. Pohodu na Borovlje(prvič je uspelo osvojiti vrh prav vsem udeležencem) sta sledili dve delavnici in sicer: uporaba AED in športno plezanje. Poleg tega so se učenci spoznali z učenci iz drugih UNESCO šol ter gosti iz Srbije.  Po sprejetju gostov iz tujine so učenci odšli domov, goste so gostili učenci. Razdelili smo jih predhodno po spolu in starosti.

Glavna dejavnost na taboru so bili planinski izleti na izletniške točke v Julijskih Alpah/ Karavankah (Borovlje, Vrata, Luknja, Bivak 4). Dejavnost pohodništva smo dopolnjevali z aktivno delavnico prve pomoči in uporabe defibrilatorja, obiskom Planinskega muzeja v Mojstrani, seznanjanjem z gorništvom in gorskim reševanjem, umetniško- tehniško delavnico, strokovnim predavanjem, astronomijo ter drugimi družabnimi dejavnostmi (delavnice, kvizi, večerni programi). Pečenje krompirja v žerjavici in družabne igre so bile letos še posebej sprejete.

Za goste iz tujine smo prilagodili program in jih za četrtkovo dopoldne z učenci turističnega krožka popeljali na Bled, kar se kaže za pravilno odločitev.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...