Pojdi na glavno vsebino

Šolsko leto 2019 / 2020

6 projektov

Izboljšajmo odnos do hrane

Osrednja tema: Vrednote in stališča
Nosilec: Osnovna šola Leskovec pri Krškem

Otroke želimo ozaveščati o količini odpadne hrane, za katero si želimo, da bi je bilo čim manj, zato lahko sami zmanjšajo količino odpadkov in smotrno sooblikujejo jedilnike.

Podrobnosti projekta

Moder stol - nekdo misli nate

Osrednja tema: Vrednote in stališča
Nosilec: Osnovna šola Maksa Pleteršnika Pišece

Projekt odpira šolski prostor v okolje in deluje izrazito povezovalno. Med sabo se povežejo oddelki, šole središča, nekateri se v izvajanju povežejo z drugo šolo, pogosto pa tudi z nešolskimi zavodi - tako pride do izraza medgeneracijska dimenzija projekta.

Podrobnosti projekta

Moje pravice

Osrednja tema: Demokracija
Nosilec: Osnovna šola Frana Kranjca

Učenci se seznanijo s Konvencijo o otrokovih pravicah in/ali z Deklaracijo človekovih pravic, nato pa izberejo eno pravico, se o njej pogovarjajo in oblikujejo svoje mnenje o kršitvah pravic.

Podrobnosti projekta

Naš kraj njegova kulturna in naravna dediščina: Piranske hiše nam pripovedujejo štorje

Osrednja tema: Vrednote in stališča
Nosilec: Vrtec Mornarček Piran

Z nacionalnim Unesco  projektom Naš kraj - njegova kulturna in naravna dediščina spodbujamo vpetost vrtca v okolje in tako prispevamo k prepoznavnosti vrtca.

Podrobnosti projekta

Premikajmo meje

Osrednja tema: Vrednote in stališča
Nosilec: Osnovna šola Maksa Pleteršnika Pišece

Stremeli bomo k preseganju različnih strokovnih, generacijskih in kulturnih mej ter angažirano vstopili v lokalni prostor, organizirali dogodke, delavnice, razstave, izmenjevali znanje iz različnih okolij in tako bogatili drug drugega.

Podrobnosti projekta

Večerja

Osrednja tema: Zdrav način življenja
Nosilec: GRM Novo mesto, Srednja šola za gostinstvo in turizem

Želimo spodbuditi mladostnike, da pri pripravi Večerje strpno sodelujejo, spoznavajo kulinarično dediščino razl. skupin, se zavedajo okoljskih problemov, ki se pojavljajo pri pridelavi hrane, in iščejo možnosti reševanja le-teh.

Podrobnosti projekta

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...