Pojdi na glavno vsebino

UNESCO ima talent

Osrednja tema: Priložnosti za mlade
Sorodne teme: Demokracija, Enakopravnost spolov, Zdrav način življenja, Šport
Nosilec: Osnovna šola Cvetka Golarja
Ciljna skupina: OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred

Opis projekta

V letošnjem šolskem letu je že peto leto zapored na naši šoli potekal projekt Cvetko ima talent. Cvetko ima talent je zabavna prireditev, na kateri se  predstavijo učenci naše šole s talentom v katerem koli žanru ali spretnosti. To je petje, ples,  igranje na inštrument, imitacija ali kar koli drugega, vodili pa so ga učitelji Jasna Camlek, Klementina Tominšek in Andrej Novljan.

Kandidati, ki se bodo prijavili na avdicijo, bodo morali svoje skrite adute pokazati trem žirantom. V mesecu marcu se bodo najboljši iz avdicije predstavili v polfinalu. Izmed nastopajočih bo komisija izbrala 8 finalistov, 2 finalista pa bodo z glasovanjem izbrali gledalci v dvorani. Konec meseca aprila pa se bo odvil veliki finale v Športni dvorani Trata.

Smo pa ponosni, da je projekt postal nacionalni Unescov projekt. To pomeni, da bomo šolam predstavili naš projekt in vsem zainteresiranim omogočili skupno srečanje. Na tem zaključnem dogodku se bodo predstavili vsi »zmagovalci« šol, ki ga bodo šole izbrale tekom leta. Cilji projekta so sodelovanje, strpnost in sprejemanje drugačnosti.

Pričakovani cilji in rezultati

Ker je bistvo našega projekta sprejemanje drugačnosti, strpnost in sodelovanje, je ključnega pomena, da z dogodkom učence naučimo, da ni pomembno zmagati, temveč sodelovati. Razvijali oziroma spodbujali bomo različne talente, vključevali vse učence in tako krepili sprejemanje.

Časovnica

Imate na šoli veliko talentov?
Učenci radi plešejo?
Mogoče pojejo ali pa igrajo na inštrument?
Radi imitirajo?

Če ste vsaj na enega od teh vprašanj v mislih odgovorili z DA, ste ravno prava šola, da se pridružite našemu nacionalnemu projektu »Unesco ima talent«.

Kako smo si zamislili?

Pri nas naredimo tako, da se kandidati prijavijo na avdicijo, kjer pokažejo svoje skrite adute trem žirantom. V mesecu marcu se najboljši med njimi z avdicije predstavijo v polfinalu, kjer izmed nastopajočih ocenjevalna komisija izbere 8 finalistov, 2 finalista pa z glasovanjem izberejo gledalci (učenci) v dvorani. Konec meseca aprila se odvije veliki finale v Športni dvorani Trata, kjer v nabiti dvorani priredimo pravo zabavo.

Predlagamo vam, da na šoli na kakršenkoli način izberete »zmagovalca«. Lahko so to avdicije, lahko ga izžrebate, lahko ga izberejo učenci … načinov je res veliko. Zmagovalec bi potem aprila prišel na našo šolo, kjer bi skupaj z zmagovalci iz drugih šol priredili res zabaven in zanimiv dogodek, na katerem bi se predstavili vsi zmagovalci šol.

Ker je bistvo našega projekta sprejemanje drugačnosti, strpnost in sodelovanje, je ključnega pomena, da z dogodkom učence naučimo, da ni pomembno zmagati, temveč sodelovati. Razvijali oziroma spodbujali bomo različne talente, vključevali vse učence in tako krepili sprejemanje.

Zares se veselimo vseh prijav, predvsem pa zaključnega dogodka, saj vsi potrebujemo druženje.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...