Pojdi na glavno vsebino

Mirovniški festival v Slovenj Gradcu

Osrednja tema: Trajnostni način življenja
Sorodne teme: Priložnosti za mlade, Vrednote in stališča
Nosilec: Prva osnovna šola Slovenj Gradec
Ciljna skupina: OŠ, 7. - 9. razred

Opis projekta

Mirovniški tabor bo organiziran v različnih delavnicah na aktualno temo. Poleg gostujočih šol, bomo k sodelovanju povabili tudi mestno občino Slovenj Gradec, Koroški pokrajinskim muzej, s SC Ravne na Koroškem ter druge zunanje sodelavce.

Pričakovani cilji in rezultati

Učenci bodo spoznavali kulturno dediščino mesta Slovenj Gradec, ki je v lanskem letu praznovalo 750 letnico omembe v listinah. Prav tako bodo spoznavali tradicionalne poklice, obrti. Velik poudarek bo tudi na sprejemanju različnosti in spoznavanju vrednot.

Pri idejnem snovanju organizacije in vsebine projekta bomo zasledovali cilje spoznavanja krajev in ljudi ter bogastva naravne in kulturne dediščine, izmenjavanja spoznanja spoznanj in idej, spoštovanja drug drugega. Razvijali bomo zavedanje o skupni kulturni dediščini kot vrednoti ter spodbujali občutke pripadnosti k njej.

Časovnica

Opis projekta bo objavljen na spletni strani šole.
Prijave na projekt bomo sprejemali v mesecu septembru, 14 dni pred pričetkom tabora. Hkrati bomo ob prijavah povabljenim šolam poslali tudi program aktivnosti.

Program in aktivnosti se bodo navezovale na evropsko leto kulturne dediščine, ki letos nosi slogan "Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost".

Zaključek projekta bo z osrednjo prireditvijo v Galeriji Slovenj Gradec ter s plesnim nastopom v središču mesta.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...