Pojdi na glavno vsebino

Likovni Ex tempore

Osrednja tema: Priložnosti za mlade
Sorodne teme: Diskriminacija, Okolje, Trajnostni način življenja
Nosilec: Osnovna šola Šempas
Ciljna skupina: OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola

Opis projekta

Projekt poteka približno štiri mesece, od septembra do decembra. Osrednja prireditev je v oktobru.

  1. del: Pri interesnih dejavnostih poteka iskanje primernih motivov v naravnem okolju, predhodno ustvarjanje na terenu, dogovarjanje in izbiranje vsakoletne teme in materialov. Učenci predlagajo, oblikujejo in izdelujejo darilca za udeležence v projektu in njihove mentorje. Pevski zbor pripravi kulturni program.
  2. del: Mentorji učencev-gostov predhodno seznanijo sodelujoče s predlagano temo in materiali.
  3. del - prireditev: Pevski zbor izvede kulturni program ob sprejemu sodelujočih. Cel dopoldan poteka umetniško ustvarjanje in druženje učencev, dijakov in gojencev iz različnih ustanov in različnih narodnosti, druženje in sodelovanje s krajani. Sodelujoči spoznavajo naš kraj in okolico, arhitekturne in naravne značilnosti in posebnosti, sodelujejo z lokalnimi institucijami. Dan se zaključi s postavitvijo razstave v večnamenskem prostoru, kulturnim programom, podelitvijo priznanj ter sproščenim druženjem mentorjev, učencev ter dijakov.

Pričakovani cilji in rezultati

Projekt Likovni Ex Tempore poudarja sodelovanje v duhu kulture miru in nenasilja, strpnosti in sodelovanja, sprejemanja drugačnosti, v skrbi za osebnostni razvoj vsakega posameznika in za ohranitev naravne in kulturne dediščine.

Sodelovanje z drugimi šolami iz Slovenije in tujine pomeni medsebojno spoznavanje in druženje učencev in dijakov osnovnih in srednjih šol z učenci šol s prilagojenim programom ter učenci iz zavoda za invalidno mladino.

Učenci spoznavajo kulturno in naravno dediščino kraja, posebnosti krajine in arhitekture ter modernejše tokove v likovnem ustvarjanju.

Časovnica

Projekt bo potekal približno štiri mesece, od septembra do decembra 2018. Osrednja prireditev bo v oktobru 2018. Vabila bomo poslali ?, prijave bomo zbirali do ?. Mentorji udeležencev bodo z izbrano temo in materialom seznanjeni v mesecu ?. Zaključna prireditev bo potekala v oktobru 2018, ko bodo sodelujoči umetniško ustvarjali na terenu. Sledila bo postavitev razstave v večnamenskem prostoru na šoli, ki bo na ogled do konca decembra 2018. Opis dogodka bo objavljen v časopisu Primorske novice.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...