Pojdi na glavno vsebino

Dediščina v rokah mladih. Mladi posvojijo spomenik

Osrednja tema: Priložnosti za mlade
Sorodne teme: Demokracija, Enakopravnost spolov, Migracije in begunci, Okolje, Trajnostni način življenja, Vode in oceani, Vrednote in stališča, Zdrav način življenja, Šport
Nosilec:
Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/www.aspnet.si/tpl-compiled/sl/885b19b62507e7246a587cfdf01f3b83c032c29a.file.product.tpl.php on line 99

Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola, vrtec

Projekt je bil načrtovan in izveden v dveh delih. V prvem delu projekta smo pripravili fotografsko potepanje po nekdanji kočevarski vasi  in Divjem potoku, ki so ga s pripovedovanjem zanimivosti o nekdanjih prebivalcih te vasi popestrili poznavalci kočevarske zgodovine, domačini in izkušen fotograf. Nekatere fotografije, ki so nastale na fotografski delavnici, smo uporabili za oblikovanje razglednice posvojenega spomenika.

Drugi del projekta je potekal na daljavo. Sodelujoče šole, ki se niso udeležile srečanja, so imele možnost sodelovati tako, da so v svojem okolju izvedle aktivnosti o svojih posvojenih spomenikih ter poslale poročila s fotografijami.

Projekt je priložnost za medvrstniško, medgeneracijsko in medkulturno sodelovanje, torej za utrjevanje vezi in kulturno izmenjavo. Naš cilj je vzbuditi pri mladih občutek odgovornosti do kulturne in naravne dediščine, reševanja okoljskih problemov ter trajnostnega razvoja in trajnostnega načina življenja. Naši kraji s svojimi prebivalci nosijo veliko bogastvo. Naloga vseh nas pa je, da tradicijo ohranjamo in ne dopustimo, da bi tonila v pozabo.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...