Pojdi na glavno vsebino

Branje - moje sanje

Osrednja tema: Materni jezik
Sorodne teme: Demokracija, Priložnosti za mlade, Trajnostni način življenja, Vrednote in stališča
Nosilec:
Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/www.aspnet.si/tpl-compiled/sl/885b19b62507e7246a587cfdf01f3b83c032c29a.file.product.tpl.php on line 99

Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, vrtec

S projektom Branje – moje sanje želimo med mladimi spodbuditi predvsem razmišljanja o pomenu knjige, branja, jezika, domoznanstva in povečati medgeneracijsko sodelovanje, pretok informacij ter širiti bralno kulturo med mladimi.

V letošnjem šolskem letu smo se povezali s Koroško osrednjo knjižnico in skupaj razpisali dva stripovska natečaja Ko pravljice zaživijo v stripu in Stripovski junaki, za katera smo prejeli 185 stripov in pripravili razstavo v stripoteki Koroške osrednje knjižnice. Zaključna prireditev je potekala 25. aprila 2018. Nanjo smo povabili znano stripovsko ustvarjalko Tanjo Komadina, ki je predstavila svoje stripovsko in ilustratorsko ustvarjanje in nam obenem razodela nekaj skrivnosti stripovske obrti. Na prireditvi smo podelili nagrade v različnih starostnih kategorijah. Razstavo in nagrade izdelkov najmlajših ustvarjalcev smo pripravili tudi na družinskem festivalu Pravljična vas Leše.

Projekt ocenjujem kot zelo dober. Posebno vrednost vidim v tem, da smo našli pot povezovanja s Koroško osrednjo knjižnico. Projekt smo predstavili tudi v medijih, saj so nas spremljali novinarji koroškega Večera in koroške televizije.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...