Pojdi na glavno vsebino

Vabilo k sodelovanju na mednarodnem likovnem natečaju

2. oktober 2022

Svetovni inštitut za umetnost mladih (Institut Mondial d'Art de la Jeunesse - Centre pour l'UNESCO, IMAJ) organizira mednarodni likovni natečaj na temo "Zgodbe in legende moje dežele".

Natečaj želi spodbuditi umetniško ustvarjanje med otroki in mladimi po vsem svetu ter jih povezati v skupni akciji. Inštitut IMAJ si želi ohraniti otroštvo in mladost v spominu človeštva, zato se zavezuje, da bo ohranil vse umetniške stvaritve, ki sodelujejo na natečaju, v svoji likovni knjižnici »Spomini na prihodnost®". Vsi izdelki, tudi nenagrajeni, ostajajo last IMAJ-a in ne bodo vrnjeni avtorjem.

Natečaj je namenjen otrokom in mladim od 3 do 25 let z vsega sveta v šestih kategorijah: 3-5 let, 6-9 let, 10-13 let, 14-17 let, 18-25 let in zdravstvenosocialna kategorija (vse starosti do 25 let).

 • Samo ena (1) prijava na osebo bo sprejeta.
 • Pravilno izpolnjeno priloženo etiketo je treba nalepiti na zadnjo stran vsakega izdelka. Morebitna nečitljiva oz. nepopolna oznaka ne bo upoštevana. Pri skupnem pošiljanju izdelkov prosimo dodajte seznam izdelkov v pošiljki.
 • Udeleženec lahko priloži obrazložitev izdelka in/ali umetniški pristop. Obrazložitev NI obvezna.
 • Sprejemajo se le izdelki na ravni površini (brez 3D) in na fleksibilni podpori (npr. brez okvirja, lesa). Največja velikost je 105 x 75 cm.
 • Izdelke pošljejo tekmovalci na svoje stroške na naslov inštituta:
  Institut Mondial d’Art de la Jeunesse - IMAJ
  Hôtel du Petit Louvre B.P. 279
  10008 Troyes Cedex
  France
 • V vsaki kategoriji bodo za zmagovalce podeljene tri medalje in diploma. Drugi nagrajenci prejmejo bronasto medaljo in diplomo. Kandidati prejmejo častno diplomo.

Vse druge informacije najdete na priloženih povezavah.

Rok za oddajo izdelkov je 15. januar 2023.

Poziv

Pravilnik in prijavnica

Vabljeni k sodelovanju!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...