Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Cilji trajnostnega razvoja in migracije v izobraževanju: vabilo na usposabljanje

4. maj 2018

Fakulteta za družbene vede (FDV) Univerze v Ljubljani in platforma SLOGA med februarjem ter majem 2018 izvajata projekt »Globalni cilji za lokalni trajnostni razvoj«, katerega namen je krepiti ozaveščenost mladih o trajnostnem razvoju skozi prizmo migracij. Aktivnosti nadgrajujejo projekt »Globalno za lokalno – lokalno za globalno«. V okviru obeh projektov interdisciplinarna skupina študentov pripravlja učne vsebine o izbranih ciljih trajnostnega razvoja skozi prizmo migracij, pripravljene vsebine pa preverijo z izvedbo delavnic v ljubljanskih osnovnih šolah. V okviru projekta »Globalno za lokalno – lokalno za globalno« pripravljen priročnik z izbranimi 10 cilji trajnostnega razvoja je namenjen pedagoškim delavcem v podporo pri obravnavi trajnostnega razvoja in migracij pri pouku. Projekta »Globalno za lokalno – lokalno za globalno« in »Globalni cilji za lokalni trajnostni razvoj« sta bila izbrana za financiranje na razpisu Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije z naslovom Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem – Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016–2018 (projekta sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada).

S ciljem spodbujanja pedagoških delavcev za uporabo priročnika v izobraževanju FDV in SLOGA organizirata usposabljanje, na katerem bodo uvodoma predstavljeni Agenda 2030 za trajnostni razvoj in cilji trajnostnega razvoja, nato pa z izvedbo delavnice predlogi, kako te vsebine vnesti v osnovno- in srednješolsko izobraževanje. Usposabljanje bo potekalo v sredo, 23. maja 2018, med 10. in 14. uro na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Prosimo, da udeležbo potrdite na e-naslov adriana.aralica@sloga-platform.org do srede, 16. maja 2018; na voljo pa smo tudi za morebitna dodatna vprašanja.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...