Pojdi na glavno vsebino

Unesco-Hamdanova nagrada za razvoj učiteljev 2021–2022

10. december 2021

Vabimo vas k prijavam za Unesco-Hamdanovo nagrado za razvoj učiteljev 2021–2022. Nagrado financira fundacija Hamdan Bin Rashid Al Maktoum (Združeni arabski emirati) za izjemno akademsko uspešnost in je bila prvič podeljena leta 2008 za spodbujanje in priznavanje pedagoških inovacij, ki izboljšujejo uspešnost in učinkovitost učiteljev za kakovostno izobraževanje za vse. Prihodnje leto jo bodo podelili že sedmič. Trije nagrajenci v ciklu 2021–2022 bodo prejeli nagrado v višini 100.000 ameriških dolarjev za nadaljnji razvoj in širjenje svojih izjemnih praks, povezanih z razvojem učiteljev.

Cilj nagrade je izboljšati prakse poučevanja po vsem svetu, zlasti državah v razvoju ter marginaliziranih in prikrajšanih skupnostih. Namenjena je torej tistim ki so izjemno prispevali k izboljšanju kakovosti poučevanja in učenja s svojo inovativnostjo, učnimi gradivi in drugimi pobudami.

Za nagrado se lahko potegujejo ustanove, organizacije ter izobraževalni ali raziskovalni zavodi, ki svoj program/projekt izvajajo že vsaj tri leta. Vsaka država pa lahko prijavi do 5 kandidatov. Postopek prijave se izvaja na spletni platformi, kjer prijave oddajo kandidati sami po odobritvi s strani nacionalne komisije za UNESCO. Podrobne dodatne informacije o postopku nominacije in prijave najdete na povezavi.

Vabimo vas, da namero o svoji kandidaturi v slovenščini ali angleščini posredujete do 22. januarja 2022 na Urad za UNESCO (barbara.urbanija@gov.si). V nameri opredelite začetek in konec trajanja projekta ter razlago, zakaj vaša ustanova ustreza kriterijem za podelitev nagrade (do 200 besed). Posamezniki se za nagrado ne morejo potegovati.

Če boste med petimi izbranimi kandidati, ki jih bo potrdila Slovenska nacionalna komisija, boste dokončno prijavo oddali v angleščini ali francoščini do 15. februarja 2022 do polnoči.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...