Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Mednarodni dan strpnosti

13. april 2018

Najava in vabilo vrtcem in šolam za sodelovanje v projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo 2018/2019

Častna pokroviteljica projekta je varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer

Spoštovani vrtci, osnovne in srednje šole!

Srčno vas vabimo k sodelovanju v našem človekoljubnem nepridobitnem projektu,
ki je namenjen spodbujanju strpnosti, spoštovanja, sodelovanja in prijateljstva med otroki in mladimi skozi OBELEŽITEV MEDNARODNEGA DNEVA STRPNOSTI, ki ga je za 16. november razglasila Organizacija Združenih narodov.

V Izobraževalnem centru Eksena že četrto leto zapored tradicionalno pripravljamo PROJEKT MEDNARODNI DAN STRPNOSTI - DAN ZA STRPNOST IN PRIJATELJSTVO, v katerem strokovno pripravimo program delavnice na temo strpnosti in nestrpnosti, ki jo lahko v tednu mednarodnega dneva strpnosti samostojno izvedete z otroki v vašem vrtcu oziroma šoli. (povezava do projekta na naši strani).

Program za delavnico vam podarimo in je naš prispevek pri razvijanju kulture strpnosti, medsebojnega spoštovanja in sodelovanja med otroki ter mladimi. Delavnica je zasnovana tako, da se skozi njo z otroci pogovorite o strpnosti in nestrpnosti, nato pa otroci na temo strpnosti in prijateljstva ustvarjajo likovne ali pisne izdelke. Delavnica je namenjena otrokom v vrtcu (od 4. do 6. leta starosti), vsem oddelkom osnovnih šol in vsem oddelkom srednjih šol. Delavnica traja eno šolsko uro.

V lanskem letu je naš projekt s častnim pokroviteljstvom podprl predsednik Državnega zbora RS dr. Milan Brglez, zaključna razstava izdelkov otrok in mladih, nastalih v tem projektu, pa je bila v prostorih Državnega zbora (novica o razstavi na spletni strani Državnega zbora).

Tudi v letošnjem letu načrtujemo osrednjo nacionalno razstavo na kateri bodo sodelovali izbrani likovni in pisni izdelki otrok in mladih iz vse države.

Prav tako pa smo izbrani skupini mentorjev in otrok podarili nepozabno izobraževalno ekskurzijo na sedež OZN na Dunaju, ki je eno od štirih svetovnih središč te organizacije. To ekskurzijo bomo ponovili tudi ob zaključku projekta za prihajajoče šolsko leto.

Prijave na projekt smo že začeli zbirati, zato vas lepo vabimo, da se prijavite za sodelovanje v projektu na naš e-poštni naslov strpnost@eksena.si (ime šole oz. vrtca, ime in priimek koordinatorja projekta, e-poštni naslov koordinatorja in telefonska številka koordinatorja).

Program za izvedbo delavnice vam bomo poslali predvidoma v mesecu maju.

Veselimo se sodelovanja z vami in vas vljudno pozdravljamo,
dr. Nejc Jelen, vodja projekta Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo
Ajda Bezenšek Špetič, strokovna direktorica in vodja projekta Mednarodni dan strpnosti - dan za strpnost in prijateljstvo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...