Vsebine na tej spletni strani so še v pripravi! Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Središče ASPnet za osrednjo Slovenijo

Z željo, da bi svojim učencem ponudila možnost dodatnega znanja za nadaljnje šolanje in življenje, je Osnovna šola Ledina 14. maja 2004 postala eno od desetih središč ASPnet v Sloveniji.

V vseh teh letih aktivnega delovanja in z namenom, da bi učencem ponudili priložnost za razvoj občutka pripadnosti globalni skupnosti, je središče združilo 17 zavodov, med katerimi sta dva vrtca, osnovne in srednje šole. Prav ta generacijska raznolikost središče še dodatno bogati in daje možnost, da smo aktivni na mnogo področjih.

Šolski koordinatorji naših zavodov spodbujajo učence in vse zaposlene k uresničevanju Unescovih načel. Delo vseh namreč temelji na razvijanju vseh štirih stebrov izobraževanja 21. stoletja, predvsem pa si prizadevamo za to, da bi vzgoja in izobraževanje omogočili vsakemu človeku, da se nauči sam reševati probleme, oblikovati svoje odločitve in nositi svojo odgovornost. Med drugim spodbujamo skrb za mir in varnost ter pravičnost in svobodo vseh. Med vsemi cilji, ki si jih vsako leto v središču zadamo, je prioriteta skrb za pridobivanje vseživljenjskih izkušenj naših učencev.

Člani središča za osrednjo Slovenijo redno sodelujemo z vsemi drugimi šolami Unescove mreže pridruženih šol Slovenije, nekateri pa uspešno sodelujejo tudi s članicami ASPnet iz tujine. Središče svoje člane spodbuja k udeležbi na aktivnostih, ki potekajo v okviru središča, in k različnim dejavnostim drugih središč, s katerimi uresničujemo skupne cilje. Vodja središča skrbi za pretok informacij med člani ASPnet, sklicuje sestanke šolskih koordinatorjev, redno posreduje informacije vsem zavodom drugih središč, se udeležuje seminarjev Unescovih koordinatorjev in sestankov vodij središč, zbira in oblikuje poročila. Med drugim aktivno sodeluje pri oblikovanju spletne strani Unescovih šol Slovenije ter izvršuje druge naloge po navodilu nacionalnega koordinatorja.

Želja središča je, da bi z našim delovanjem tudi v prihodnje povezovali tako koordinatorje kot učence Unescovih zavodov in s tem poskrbeli, da bodo Unescove ideje živele še naprej.

Sedež središča

Osnovna šola Ledina

Vključene šole in vrtci

Vodja središča

Bojana Polak

Bojana je učiteljica, zaposlena na Osnovni šoli Ledina. Središče vodi od leta 2013 in v tem času je spoznala veliko novih ljudi in doživela veliko lepih trenutkov. Veseli se novih doživetij.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...