Pojdi na glavno vsebino

Likovni ex tempore

Teme: Kulturna dediščina, Trajnostni življenjski slog
Ključne besede: Cilji trajnostnega razvoja (SDG), Človekove pravice, Demokracija in pravičnost, Diskriminacija, Svoboda izražanja, Umetnost
Nosilec: Osnovna šola Šempas
Vodja projekta: Lilijana Zalesjak Gerlica (gerlica [afna] t-2.net)
Ciljna skupina: OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola

Projekt Likovni Ex Tempore poudarja sodelovanje v duhu kulture miru in nenasilja, strpnosti in sodelovanja, sprejemanja drugačnosti, v skrbi za osebnostni razvoj vsakega posameznika in za ohranitev naravne in kulturne dediščine. Skozi ustvarjalno druženje učenci spoznavajo kulturno in naravno dediščino kraja, posebnosti krajine in arhitekture ter modernejše tokove v likovnem ustvarjanju. Se družijo in izmenjujejo mnenja s prebivalci kraja.

Projekt bo potekal približno devet mesecev, od septembra 2021 do junija 2022. Zaradi Covida-19, se bo ustvarjalno delo na terenu izvajalo na vsaki šoli udeleženki interno. Vabila in potek ex tempora bomo poslali drugi teden v septembru. Mentorji bodo z izbrano temo seznanjeni v mesecu septembru. Kraj in čas izvedbe si bodo izbrali poljubno. Nastale izdelke bodo oddajali v spletni galeriji, kjer bo zaključek nekje v začetku junija. Ogled nastalih izdelkov bo možen virtualno v spletni galeriji.

Opis dogodka bo objavljen v časopisu Primorske novice.

Projekt poteka približno devet mesecev, od septembra do junija.

  1. del: Obvestilo mentorjem sodelujočih šol, o covidu-19 prilagojeni izvedbi ex tempora in o poteku ex tempora.
  2. del: Mentorji seznanijo sodelujoče učence s predlagano temo in individualno ali v dogovoru z učenci izberejo materiale za ustvarjanje in kraj ustvarjanja, ki ni nujno okolica šole. Lahko se odpeljejo tudi v kakšen drug kulturno - arhitekturno in zgodovinsko bogat kraj. Sodelujoči spoznavajo obiskan kraj, prebivalce in okolico, arhitekturne in naravne značilnosti in posebnosti.

    3.del: Mentorji nastale izdelke razstavijo v spletni galeriji.

Zaradi Covida-19 bo projekt potekal na daljavo.

 

 

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...