Pojdi na glavno vsebino

Kapljice življenja - voda

Teme: Trajnostni razvoj, Trajnostni življenjski slog
Ključne besede: Biotska raznovrstnost, Oceani, Okolje, Podnebne spremembe, Voda
Nosilec: Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec
Vodja projekta: Anja Sovič (anjas [afna] cresnjevec.si)
Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, vrtec

S pomočjo projekta bomo učence ter druge udeležence spomnili na pomen vode v našem življenju. Lotili se bomo različnih dejavnosti, ki bodo povezane z vodo in tako udeležencem prikazali, kako zelo pomembna je voda v našem življenju.

Projekt bomo izvedli kot dan dejavnosti na naši šoli. Za datum izvedbe smo izbrali svetovni dan voda, tako bomo hkrati obeležili še tega. 22. 3. 2022 bomo izvajali različne dejavnosti, ki bodo prilagojene učencem različnih starosti. K sodelovanju bomo povabili druge šole in vrtce. Za učence naše šole bodo aktivnosti potekale na šoli, za prijavljene pa na daljavo, saj bodo s pomočjo posnetka prikazali dejavnost povezano z vodo. Temo smo si zastavili zelo široko, ker upamo, da bomo lahko s pomočjo udeležencev pokrili čim več spektrov, zato jih pri tem ne bomo omejevali. Ker je tema naravoslovnega značaja, imamo v mislih veliko takšnih dejavnosti, kar pa imajo učenci radi. Želimo, da se učijo preko izkušenj, zato bodo aktivno vključeni. 

Tudi za prijavljene k projektu želimo, da učenci samostojno pripravijo prispevek, mentor pa bo ob prispevku poslal še poročilo o dogodku. Vse informacije bodo kandidati za prijavo dobili na vabilu na projekt. V kolikor bodo udeleženci izpolnili pogoje za sodelovanje, bodo prejeli tudi potrdilo. 

Več informacij najdete na:
http://www.cresnjevec.si/kapljice/

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...