Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Kam z odpadnim materialom

Teme: Trajnostni življenjski slog
Ključne besede: Okolje, Podnebne spremembe
Nosilec: Osnovna šola Franca Rozmana - Staneta
Vodja projekta: Helena Sirotka (helena.sirotka [afna] guest.arnes.si)
Ciljna skupina: vrtec, OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola

Odpadkov je na vsakem koraku vse večin več. Recikliranje odpadkov je trajnostno premalo usmerjeno v ohranjanje okolja, potrebno je zmanjšati količino uporabljenih stvarih. Zato se je potrebno aktivno ukvarjati s trajnostnimi materiali, predmeti, ki jih lahko uporabljamo dalj časa in morda tudi po osnovni namenjenosti, uporabimo v kakšen drugačen namen.

Naš življenski prostor se žal ne bo povečal, saj planeta B ni. In tudi plana B ni. Zato moram, moraš, moramo ohranjati to, kar imamo in delati na tem, da ponovno vzpostavimo ravnotežje v naravi, katere del smo. Zavedati se moramo, da narava smo mi in ne nekaj zunaj nas, na drugi strani sveta. Začeti je potrebno pri majhnih otrocih, nadaljevati pri učencih, srednješolcih in upati, da smo jim privzgojili ljubezen do narave in do življenja. Saj notranje motiviran človek je največji zagovornik življenja. Življenja rastlin, živali in človeka.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...