Pojdi na glavno vsebino

Tabor ustvarjalcev dobrih vesti

Teme: Kulturna raznolikost, Kulturna dediščina, Medkulturno učenje, Trajnostni razvoj, Trajnostni življenjski slog
Ključne besede: Človekove pravice, Demokracija in pravičnost, IKT, Medijska in informacijska pismenost, Naučiti se živeti skupaj, Podnebne spremembe
Nosilec: Osnovna šola XIV. divizije Senovo
Vodja projekta: Irena Škoberne (miroslava.skoberne [afna] guest.arnes.si)
Ciljna skupina: OŠ, 7. - 9. razred

Tabor je tridnevni, gostje nočijo pri vrstnikih. V času druženja so aktivni v delavnicah, na okrogli mizi. Spoznajo Senovo, pripravijo priložnostno glasilo, se družijo na družabnem večeru pri krušni peči. Zadnji dan odidejo na ekskurzijo, sledi krajša prireditev in slovo.

Tabor ustvarjalcev dobrih vesti bo v šolskem letu 2020/21 13. po vrsti. Vsa leta je imel bogat, aktualen in poučen program z nadgradnjo ter osrednjo temo in tako bo tudi tokrat – med 27. in 29. majem 2021 – osrednja tema: Vrednote v luči vseživljenjskega učenja.

 

Uvod v tridnevno druženje in aktivnosti bomo pričeli s kulturnim programom, ki bo preplet nagovora, glasbenih točk in predstavitev gostov – njihovih šol, aktivnosti, posebnosti. Goste bomo nato popeljali po Senovem, da spoznajo del bogate dediščine ter sedanji utrip življenja v kraju (kulturne ustanove, pomembne objekte javnega značaja, zgodovinske pomnike). Popoldne bodo udeleženci aktivni v delavnicah, zvečer bodo gostje spoznali gostitelje/vrstnike in njihove starše ter odšli na nočitev.

Drugi dan bodo mentorji z učenci izvedli delavnice, pogovore in igrane prizore, sledila bo okrogla miza z osrednjim gostom in aktualno temo: Rastem z vrednotami – mislim na jutri.  Del popoldneva bodo ustvarjali (gostje in gostitelji) literarne prispevke in pripravili priložnostno glasilo; drugi del popoldneva pa bodo učenci imeli ustvarjalne delavnice. Izdelali si bodo nekaj za spomin na tabor.Te delavnice bodo ekološko naravnane. Večer bo družabne narave, saj se bomo udeleženci tabora družili s krajani ob krušni peči. Spoznali bomo folklorno skupino, značilne noše in plese, nato pa pekli tradicionalno jed – pršjačo.

Zadnji dan bo ekskurzija v enega izmed krajev v bližini Senovega – utrjevanje vedenja o pomena ohranjanja dediščine od nekdaj za jutri. Zaključek tabora bo predstavljala prireditev s krajšim programom, pregledom dejavnosti, strnitvijo vtisov in slovesom.   

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...