Pojdi na glavno vsebino

GimMUN 2020

Teme: Globalno državljanstvo, Kultura miru in nenasilja, Kulturna raznolikost, Medkulturno učenje
Ključne besede: Demokracija in pravičnost, Jeziki, MUN - Model UN / Model UNESCO, Solidarnost, Človekove pravice
Nosilec: Gimnazija Ptuj
Vodja projekta: Alenka Baum (alenka.baum [afna] guest.arnes.si)
Ciljna skupina: srednja šola

Konferenca GimMun (Gimnazija Ptuj Model United Nations) predstavlja simulacijo zasedanja Združenih narodov.

V mesecu septembru se bo (pre)oblikoval organizacijski tim, ki bo do začetka konference, ki bo potekala predvidoma od 6. do 8. 11. 2020, nadaljeval z aktivnostmi za izvedbo konference. V pripravljalnem obdobju (september, oktober) bo organizacijski tim GimMun Ptuj moral opraviti številne aktivnosti, ki od njih zahtevajo dobre organizacijske veščine. Zraven tega udeleženi dijaki, člani organizacijskega tima, pridobijo poglobljeno znanje o aktualnih globalnih problemih, razvijajo socialne in komunikacijske veščine, sposobnost komuniciranja v tujem jeziku, seznanijo se z delom diplomata ter mednarodnimi odnosi. Z namenom pridobivanja novih znanj in izkušenj, je predvideno, da se izpeljemo delovni vikend, kjer bodo potekale intenzivne priprave. V pripravljalnem obdobju je naloga organizacijskega tima, da izdela natančno časovnico aktivnosti, določi odgovorne za posamezne aktivnosti in tedensko spremlja uresničevanje zadanih nalog. Organizacijski tim bo moral izpeljati povabilo šolam, pripraviti promocijske material, vzpostaviti spletno stran ter skrbeti za ažurnost informacij na spletni strani, razdeliti vloge ter določiti predsedujoče v komitejih. Za lažjo organizacijo in rezervacijo nastanitev gostujočih delegatov, bomo vsem udeležencem posredovali možnosti nastanitve na Ptuju ter pridobili in posredovali informacije o stroških namestitve.
V času 3-dnevne konference bo delegatom z naše strani zagotovljena hrana in pijača, zadnji večer bo organiziran družabni dogodek z glasbo. 
Potrebno bo izbrati govornike za uvodno in zaključno slovesnost, poskrbeti za tiskanje in distribucijo, rezervirati dvorane za uvodno in zaključno slovesnost, oblikovati primerna vabila ter jih poslati vsem gostom in zunanjim sodelavcem, pripraviti primerne prostore in organizacijo izvedbe delavnic za delegate in usposobiti administratorje Gimnazije Ptuj za naloge v času izvedbe konference. Oblikovati je potrebno tudi novinarsko ekipo, ki (po)skrbi za izdelavo in izdajo časopisa v času konference. Vse prijavljene na konferenco je potrebno razporediti po komitejih ter jim določiti zastopanje posamezne države.
Z vsebinskega vidika mora organizacijski tim pripraviti teme posameznih komitejev, predsedujoči komitejev pa morajo napisati dispozicije, ki bodo udeležencev konference v pomoč pri seznanitvi s temami ter pripravi za diskusijo na delavnicah konference.

Prijava na projekt bo potekala po sklopih, vse informacije bodo dostopne na uradni spletni strani GimMun Ptuj 2020, ki bo posodobljena do sredine septembra letos. Šole, ki želijo sodelovati na GimMun-u 2020 bodo imele čas za pred prijavo do sredine septembra 2020. Naslednje pomembne prijave se bodo zvrstile do sredine oktobra 2020, s katerimi bodo šole prijavile posamezne udeležence GimMun konference 2020. Vse informacije in vso gradivo, ki bo udeležencem v pomoč pri pripravi na konferenco, bo dostopno na spletni strani GimMun Ptuj 2020.

Konferenca bo stekla predvidoma v mesecu novembru 2020 in bo trajala 3 dni. Prvi dan je predvidena uvodna slovesnost, drugi in tretji dan potekajo debate po komitejih in konferenca se zaključi z zaključno prireditvijo.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...