Pojdi na glavno vsebino

Večerja

Osrednja tema: Zdrav način življenja
Sorodne teme: Vrednote in stališča
Nosilec: GRM Novo mesto, Srednja šola za gostinstvo in turizem
Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola, vrtec

Na naši šoli veliko pozornosti posvečamo gastronomiji in kulinariki ter kulturi prehranjevanja, saj je to temeljna vsebina naših izobraževalnih programov.

Projekt Večerja so v letošnjem šolskem letu organizirali na treh šolah. Učenci so v okviru projekta organizirali različne dogodke kot so »gala« večerje s kulturnim programom,  čajanke, peka kostanja, … Sodelovali so v različnih delavnicah (priprava kave, sadnih koktejlov, priprava zanimivih jedi, priprava dekoracije, ..) Pripravljali so tradicionalne slovenske jedi in jih postregli gostom (staršem).

Na dogodke so povabili tudi zanimive goste: barista, dijake iz Srednje šole za gostinstvo in turizem, …

Pri tem so mladi udeleženci projekta uresničevali naslednje cilje:

  • ozaveščali  so pomen priprave posebnih, svečanih obrokov hrane kot obreda (proces načrtovanja, priprave, izvedbe, vrednotenja),
  • dokazali so, da hrana ni le gonilo za telo, temveč tudi za dušo,
  • pripravili so tradicionalne jedi v sodobni preobleki ter se tako navezali na kulturno dediščino,
  • osveščali o higieni in bontonu pri uživanju hrane.

Tudi v prihodnje si želimo, da bi dogodki tudi v udeležencem ostali v lepem spominu zaradi prijetnega vzdušja, drugačnega okusa in privlačnega videza jedi.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...