Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Ustvarjamo iz odpadnega materiala

Osrednja tema: Trajnostni način življenja
Nosilec: Osnovna šola Franca Rozmana - Staneta
Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola, vrtec

Opis projekta

Namen projekta je ponovna uporaba odpadnega materiala za različne namene. Različen odpadni material bi ponovno uporabili za drugačno uporabo od originalne, lahko tudi za okras… Projekt bi izvedli na vsaki prijavljeni šoli samostojno skozi šolsko leto, marca pa bi te izdelke poslali ali prinesli na našo šolo, kjer bi imeli delavnice iz samo določenega odpadnega materiala in zaključno razstavo predmetov, ki so nastali skozi leto in na ta dan. Šole, ki se zaključka ne bi udeležile, bi poslale fotografije svojih izdelkov, ki bi bile kot del šolske razstave.

Pričakovani cilji in rezultati

Cilji, ki bi jih zasledovali pri tem projektu so osebnostni razvoj posameznika, medsebojno sodelovanje in strpnost, ohranjanje skupnega doma – planeta Zemlja.

Časovnica projekta

Projekt bi trajal skozi celo šolsko leto manj intenzivno (zbiranje materiala, občasne delavnice, zbiranje idej), na zaključni dan pa intenzivno.

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...