Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Vrtički UNESCO na Osnovni šoli Brežice

Osrednja tema: Trajnostni način življenja
Sorodne teme: Okolje, Zdrav način življenja
Nosilec: Osnovna šola Brežice
Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, srednja šola

Opis projekta

Za cilj  projekta Unesco vrtički smo si zastavili medpredmetno in medgeneracijsko sodelovanje, ki ga povezujejo vsebine naravoslovnih predmetov. Učenci pridobivajo praktična znanja o gojenju zelišč, o orodjih in načinih obdelovanja zemlje. Projekt se izvaja v učilnici v naravi.

Pričakovani cilji in rezultati

Z aktivnostmi bomo nadaljevali tudi v naslednjem šolskem letu, saj želimo učencem še naprej privzgajati pozitiven odnos do narave skozi izkustveno učenje. To pa je tudi razlog, da učenci radi obiskujejo načrtovane aktivnosti, se pogovarjajo o stiku z zemljo, svoja pridobljena znanja pa prenašajo tudi svojim družinskim članom.

Pri evalvaciji dela sami učenci povedo, da radi delajo z rokami, uporabljajo vrtna orodja, se učijo na praktičnih primerih na zabaven način.

V letošnjem šolskem letu so učenci ugotovili odvisnost zemeljskih del in vremena, saj so morali svoje aktivnosti skrbneje načrtovati.

Za naslednje šolsko leti so predlagali, da bi ob koncu šolskega leta priredili čajanko z izbranimi zelišči iz Unesco vrtička.

Časovnica

Projekt bo potekal celo šolsko leto na lokaciji učilnice v naravi na Osnovni šoli Brežice.  Prijave bomo predvidoma zbirali septembra in oktobra 2019. Učenci se bodo ob koncu leta predstavili s svojimi izdelki na zaključni razstavi v večnamenskem prostoru.

 Za podajanje informacij bo poskrbela koordinatorica Unesco vrtičkov, učiteljica Karmen Lipej Tramšek.

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...